Med glädje och iver

 Eldkullen 2021-06-02

Eldkullen är född och det blev 4 fina hanar! 


River Flames Witty Wildfire of Ajsu

"Roxy"


Ägare: Ida Odén Uhrenius och Kalle Englund, Uppsala

Bibehållen avelsrätt: Moa Rosén, River Flames

Tränar jaktapportering, rallylydnad, freestyle och agility.

PRA: Heriditär fri

DE: Heriditär fri

HD: 

ED: 

Meriter:

Övrigt: 
River Flames Exciting Ember of Ajsu

"Helix"


Ägare: Wilma Söderlund, Falun.

Bibehållen avelsrätt: Moa Rosén, River Flames

Tränar jaktapportering och viltspår.

PRA: Heriditär fri

DE: Heriditär fri

HD: 

ED:

Meriter:

Övrigt:River Flames Insane Inferno of Ajsu

"Inferno"


Ägare: Agneta Anundi, Kumla

Tränar jaktapportering, lydnad och viltspår.

PRA: Heriditär fri

DE: Heriditär fri

HD: 

ED: 

Meriter:

Övrigt:


River Flames Gentle Glow of Ajsu

"Mochi"


Ägare: Caroline Andersson, Malmö

Tränar jaktapportering och rallylydnad

PRA: Heriditär fri

DE: Heriditär fri 

HD: 

ED: 

Meriter:

Övrigt:


Om mor och far:


 

Om Supernova

Supernova är en trygg och arbetsvillig tik med mycket energi och samarbetsvilja. Okomplicerad i vardagen och fungerar med alla människor och hundar. Hon säger aldrig nej till träning oavsett vad det är och vill alltid göra rätt. Otroligt orädd och har en stor dådkraft i sitt arbete.

Supernova har många meriter, hon är certifierad assistanshund och har arbetat bland annat på stora tillställningar, flyg och utomlands. Hon har 3e pris i nkl tollingjaktprov och är redo för öppenklass i workingtest. Hon tävlar i lydnadsklass 2 och rallylydnad mästarklass. Supernova har även meriter i freestyle, heelwork to music, nosework och har varit med i en reklamfilm.

Båda Supernovas föräldrar har tränat mycket jaktapportering och även andra hundsporter. Pappa J SVCH LPI LPII RLD F RLD A Bluenosers Pacific Phoenix har tagit 3e pris i elitklass i tollingjaktprov, tagit Viltspårschampionat, tävlat lydnadsklass 3, rallylydnad mästarklass och har även meriter i bruks och utställning. Mamma Lisica's Bella Nova Lexazz Jojka har 1a pris i öppenklass i viltspår och har ställts ut med fin kritik. Hon tränas även för att bli specialsökhund på vägglöss.

(Fler bilder finns under mina hundar - Supernova)


Om Ajax

Ajax är en trygg och social hane, han är mycket följsam och jobbar gärna tillsammans med sin matte och husse. Han är okomplicerad i vardagen och är trevlig mot såväl främmande människor som andra hundar. Ajax används i praktisk fågeljakt. Han är mycket viltspontan och håller allt med riktigt fina grepp. Han är tyst och fokuserad i såväl arbete som passivitet och är lyhörd för alla kommandon.

Ajax har många fina meriter, i jakten klättrade han snabbt i klasserna och var redan som 2 åring kvalificerad för elitklass i tollingjaktprov. Han har även meriter inom retrieverjaktprov, rallylydnad och utställning.

Både Ajax far och mor har många meriter. Pappa ”SE U(U)CH C.I.E. VDH CH SE JV-12 Redborn First Edition” har tagit 2 x 1a pris i nkl tollingjaktprov och är multichampion i utställning. Mamma ”SE RALLYCH SE J(t)CH SE UCH LPI LPII RLD N RLD F RLD A RLD M HTM I HTM II FD I Arbetsviljans Hallongrotta” är Tollingjaktchampion, Rallylydnadschampion och Utställningschampion och har även många meriter i lydnad, freestyle, heelwork to music och viltspår.

Flera av Ajax kullsyskon har arbetsmeriter inom bland annat jakt, lydnad och bruks. Många har även gått bra på utställning med fina kritiker. Samtliga är friröntgade med HD A och ED 0.