Med glädje och iver

Vi planerar en kull hösten 2023.

Endast till aktiva tränings/jakthem. 

Mejla moarosen94@hotmail.com för mer info och intresseanmälan. Mor: AH FD1 FD2 HTM1 J LD Startklass LD1 RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH Lisica's Jojnix Busa Supernova 

Läs mer om Supernova under hennes flik på "Våra hundar" eller klicka på hennes namn här ovan.


Far:  J SE VCH SE UCH FI CH N UCH DK CH SE V-19 NO V-22 DKV-22 SE V-22 C.I.E C.I.B RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH SPH1 Njupavallens Tiro


Om Tiro:


 

 

Hälsa
HD: A
ED: ua (0)
Ögon: UA
PRA-prcd: hereditärt fri
DE: hereditärt fri


Jakt

Tjp nybörjarklass 1:a pris

Tjp öppenklass 1x 1:a pris

Används i praktiskt jakt på gås, and och duva.


Working test

6a på Tollarspecialen 2018, 89p.

Uppflyttad öppenklass WT.


Viltspår

GK Anlag

1x 2a pris, öppenklass

3x 1a pris, öppenklass - Svensk viltspårchampion

1x HP


Rallylydnad

Nybörjarklass – 87p, 96p, 99p – RLD N

Fortsättningsklass – 91p, 95p, 100p – RLD F

Avanceradklass – 54p, 81p, 84p, 85p – RLD A

Mästarklass – disk, 100p, 88p, 77p, 94p, 100p – SE RallyCH

5x CERT

 

Lydnad

Startklass – 1a pris – 167p

Klass 1 – 1a pris – 274p


Bruksspår

Appelspår – Uppflytt – 193,5p

Lägrespår – Uppflytt – 461p = SPH1


Utställning

Svensk Vinnare – 2019

Svensk Vinnare - 2022

3x Svenskt CERT – Svensk utställningschampion

1x Finskt CERT – Finsk utställningschampion

1x Norskt CERT - Norsk utställningschampion

Norsk Vinnare - 2022

1x Danskt CERT - Dansk utställningschampion

Dansk vinnare - 22

5x CACIB – Sverige, Finland, Danmark

3x Nordic CERT

3x BIS 2 jaktmeriterad – SSRK

1x BEST IN SHOW jaktmeriterad - SSRK

BEST IN SHOW - Tollarspecialen 2021

Internationell Show Champion

Internationell Beauty Champion

Nordisk champion

 

Såhär skriver Tiros matte om honom:

Tiro är en mycket enkel kille i vardagen, han är en hund som man kan ta med överallt utan problem, han har mött alla nya situationer som han utsatts för med gott självförtroende. Allt ifrån att åka båt, färja och skoter. Även tagit stora utställningar som stockholmhundmässa, my dog samt motsvarande i Norge utan några som helst problem. Kan lämnas ensam på nya ställen utan att bli stressad.

Tiro är en kille som visat fina kvalitéer inom många olika sporter. Han är en bra arbetsvillig allroundhund med mycket tanke bakom sitt agerande. Fin av och på knapp och kan växla mellan hög aktivitet till låg aktivitet/vila på ett stabilt sett. Han är social med människor utan att bli kladdig eller fjäskig, han hälsar mer än gärna men efter det är han inte så intresserad längre, hans matte betyder mest för honom.

Han har mycket fin koncentrationsförmåga och är det arbete har han fullt fokus tills jag säger något annat och han är störningstålig. Tiro är av den lugnare sorten, men är ändå en härlig arbetshund som älskar arbete. Han är väldigt stresstålig. Tiro går bra ihop med tikar och valpar, men kan ha svårt för andra könsmogna hanhundar. Han är väldigt matdriven och har aldrig nekat en måltid i sitt liv, inte ens när vi har haft höglöpstik hemma, han gillar även att leka med både kamp och boll.

Tiro har naturligt fullt och fast grepp på vilt. Han är en mycket duktig markör, och är bra på att behålla minnesbilder. Tiro har även stor vattenpassion och simmar bra. Han är modig och har bland annat gått på skadeskjuten gås på jakt som slagit med vingarna mot honom och apporterat tillbaka den till mig. Han är mycket stark och självsäker i alla sorters miljöer. Hans motto i livet är "When the going gets tough, the tough gets going".

Tiro har tävlat framgångsrikt i bla. bruksspår, viltspår, lydnad, tollingjaktprov, WT och rallylydnad. Han har även varit väldigt framgångsrik i utställningsringen och har aldrig varit utan ett excellent. Tiro tränas också i nosework och räddningssök samt används i praktisk jakt


Vi tror att Supernova och Tiro kan komplettera varandra jättebra. Supernova behöver en lite lugnare hane, och Tiro en tik som är lite nättare i typen. De båda matchar varanda i hälsa och mentalitet. Båda är trygga och älskar att arbeta. 

Vi svarar på alla frågor gällande hälsa, mentalitet, träning etc. Öppenhet är jätteviktigt och vi vill ha en nära kontakt med alla våra valpköpare hela livet.


Till aktiva tränings, tävlings eller jakthem.